Svět slov

Vyhledávání

Moudrosti do hrsti

První podmínkou lásky k ženě je souhlasit s jejíma očima.
(Robert Burns)

Chléb, který se nepřejí

Mirek
10. 5. 2008
Chléb, který se nepřejíNejlepší je hlavní suroviny vážit a menší množství buď odměrkou nebo lžící. Já dávám chlebovou formu na váhu a přidávám:

1. 400 ml (400 g) vody
2. 2 polévkové lžíce octa
3. 400 g pšeničné chlebové mouky (Penam)
4. 200 g žitné chlebové mouky (Penam)
5. 1 čajová lžička cukru (na jednu stranu formy)
6. 2 čajové lžičky soli (na druhou stranu formy)
7. 1 polévková lžíce celého kmínu (k soli)
8. 1 čajová lžička mletého kmínu (k soli)
9. 1 čajová lžička mletého koriandru (k soli)
10. 2 čajové lžičky celého fenyklu (k soli)
11. 15 až 20 g čerstvého pekárenského droždí (doprostřed)

Program základni (Basic), velikost bochníku nad 1 kg, kůrka středně tmavá (u mě 3 hodiny 10 minut).

Chléb je výborný hlavně dokud je čerstvý a chutná skvěle s máslem. Myslím, že se hodí hlavně pro začátečníky s domácí pekárnou.

          
Zaujal vás tento článek a chcete jej doporučit?
Vzkaz:
  + odkaz na článek
na
e-mail:
 
 
Máte-li potíže s přihlašováním...
Zapomněl(a) jsem heslo, ale mám ověřenou e-mailovou adresu...

Pro kůži

RSS
RSS
Venušanka v číslech:
• 5 715 dnů v provozu
• 4 928 článků
• 1 512 soutěží


Copyright © Venušanka od roku 2006 – magazín pro ženy, všechna práva vyhrazena



Dnes je 27.10.2021 a svátek má Šarlota