Svět slov

Vyhledávání

Moudrosti do hrsti

Chceš-li žít, žij, nechceš-li, vrať se tam, odkud jsi přišel.
(Seneca)

Cibulkový domácí chléb

Betyna
7. 1. 2008
Cibulkový domácí chlébNa trošce sádla (cca 1 PL) osmažíme dozlatova velkou cibuli, nakrájenou na kostičky, a necháme mírně vychladnout.

Do pekárny:

- 300 ml vody
- 1 PL octa
- osmažená cibule

- 400ml hladké mouky
- 100 ml žitné tmavé chlebové mouky
- 100 ml pšeničné tmavé chlebové
- 100 ml žitné celozrnné mouky
- 1 středně velká nastrouhaná vařená brambora

1,5 – 2 ČL soli
1 čl drceného kmínu
1 čl cukru
1,5 čl sušeného droždí

Program základní, kůrka světlá, velikost 1

Po třetím krátkém promíchnutí možno vyndat hák, nastřihnout bochník, namazat bílkem a posypat semínky (např. slunečnicovými)

Poznámka: odměřováno v plastové odměrce

          
Zaujal vás tento článek a chcete jej doporučit?
Vzkaz:
  + odkaz na článek
na
e-mail:
 
 
Máte-li potíže s přihlašováním...
Zapomněl(a) jsem heslo, ale mám ověřenou e-mailovou adresu...

Pro kůži

RSS
RSS
Venušanka v číslech:
• 5 715 dnů v provozu
• 4 928 článků
• 1 512 soutěží


Copyright © Venušanka od roku 2006 – magazín pro ženy, všechna práva vyhrazena



Dnes je 27.10.2021 a svátek má Šarlota