Bramborový salát trochu jinak
Ivana Lochmanová
3. 5. 2022
3. 5. 2022
Do vánoc je sice ještě daleko, ale rozhodli jsme se, že vám přineseme recept na bramborový salát.
Důvod je prostý: před vánoci najdete na Venušance jednoduché, vyzkoušené a dostupné recepty na cukroví a jiné vánoční laskominy, ale teď je právě vhodný čas, pokud jde o bramborový salát, na generální zkoušku, nemyslíte?
Budete mít čas prostřednictvím příspěvků napsat, jak ho doma připravujete vy, a že u vás doma teda jablka rozhodně, ale rozhodně nedáváte, že místo gothaje tam šoupnete uzené, a vůbec, že ten váš salát je prostě nejlepší, a třeba poradíte ostatním…
Pokud jde o ingredience, budeme tentokrát velkorysí, protože každý má chuťové buňky nastavené jinak, a tak někdo preferuje salát kyselejší, jiný ostřejší, někteří si potrpí na vyváženější a poněkud nevýraznou chuť, takže neuvádíme přesné množství jednotlivých surovin. Během jeho přípravy můžete přidávat to či ono tak dlouho, dokud salát nebude dle vašich představ.
Potřebujeme:
Brambory, vejce, cibuli, mrkev, kyselé okurky, sterilovaný celer, sterilovaný hrášek, gothajsý salám, majonézu, sůl.
Den předem si uvaříme brambory ve slupce. U nás doma dáme na dno hrnce mrkev, protože té déle trvá, než se uvaří, a na ni brambory. Uvaříme vejce natvrdo. Cibulku spaříme vroucí vodou, aby v salátu nekvasila.
Vařené brambory (bez slupky), vařenou mrkev a vajíčka natvrdo nakrájíme, případně protlačíme přes drátěnou síťku, kterou lze koupit v domácích potřebách. Přidáme nadrobno nakrájenou okurku, celer a hrášek. Také salám a cibuli nakrájíme nadrobno. Vše zamícháme, dochutíme majonézou a plnotučnou hořčicí. Kdo chce, může salát osolit, ale nezapomínejme, že se jeho chuť rozvine až druhý den. Necháme ho v chladu dozrát do druhého dne. Přejeme dobrou chuť!
Důvod je prostý: před vánoci najdete na Venušance jednoduché, vyzkoušené a dostupné recepty na cukroví a jiné vánoční laskominy, ale teď je právě vhodný čas, pokud jde o bramborový salát, na generální zkoušku, nemyslíte?
Budete mít čas prostřednictvím příspěvků napsat, jak ho doma připravujete vy, a že u vás doma teda jablka rozhodně, ale rozhodně nedáváte, že místo gothaje tam šoupnete uzené, a vůbec, že ten váš salát je prostě nejlepší, a třeba poradíte ostatním…
Pokud jde o ingredience, budeme tentokrát velkorysí, protože každý má chuťové buňky nastavené jinak, a tak někdo preferuje salát kyselejší, jiný ostřejší, někteří si potrpí na vyváženější a poněkud nevýraznou chuť, takže neuvádíme přesné množství jednotlivých surovin. Během jeho přípravy můžete přidávat to či ono tak dlouho, dokud salát nebude dle vašich představ.
Potřebujeme:
Brambory, vejce, cibuli, mrkev, kyselé okurky, sterilovaný celer, sterilovaný hrášek, gothajsý salám, majonézu, sůl.
Den předem si uvaříme brambory ve slupce. U nás doma dáme na dno hrnce mrkev, protože té déle trvá, než se uvaří, a na ni brambory. Uvaříme vejce natvrdo. Cibulku spaříme vroucí vodou, aby v salátu nekvasila.
Vařené brambory (bez slupky), vařenou mrkev a vajíčka natvrdo nakrájíme, případně protlačíme přes drátěnou síťku, kterou lze koupit v domácích potřebách. Přidáme nadrobno nakrájenou okurku, celer a hrášek. Také salám a cibuli nakrájíme nadrobno. Vše zamícháme, dochutíme majonézou a plnotučnou hořčicí. Kdo chce, může salát osolit, ale nezapomínejme, že se jeho chuť rozvine až druhý den. Necháme ho v chladu dozrát do druhého dne. Přejeme dobrou chuť!
Tweet |