Svět slov

Vyhledávání

Moudrosti do hrsti

Malíř maluje obrazy, které prodává. Umělec prodává obrazy, které maluje.
(Pablo Picasso)

Porridge – vyzkoušený, ověřený recept

Jana Kučerová
21. 2. 2014
Porridge – vyzkoušený, ověřený receptPřemýšlíte ráno marně s pohledem do otevřené lednice, co si dáte k snídani? Co takhle zkusit ovesnou kaši, které Angličané říkají porridge? Její příprava není složitá, a co víc: snídaně je to zdravá, chutná a především lehko stravitelná.

Takže jak na to?

Kromě ovesných vloček potřebujeme půl litru vody, 1/9 litru mléka, cca 100 gramů sušených švestek, meruněk nebo brusinek, dvě menší jablka, 80 g smetany, 50 gramů sekaných lískových oříšků, lžíci medu.

Vločky dáme do lehce osoleného mléka, smíchaného s vodou, a přivedeme k varu. Na mírném ohni povaříme nejméně pět minut. Kaši mícháme, aby se ode dna nepřipálila. Přidáme nastrouhaná jablka, sušené, nadrobno nakrájené ovoce, vmícháme med a dáme do misky. Zalijeme smetanou a posypeme nadrobno nastrouhanými oříšky.

Kdo chce, může si dát místo sušených švestek fíky, datle, meruňky nebo rozinky, jablka lze nahradit banánem a oříšky kokosem nebo mandlemi. Pokud chcete, aby kaše byla opravdu hodně lehká, vynechte smetanu.

Ke kaši se výborně hodí ovocný džus nebo ovocná šťáva, ale můžete si k ní dát třeba mátový čaj nebo sytější banánový koktejl.

Možná vám bude chvíli trvat, než si na porridge zvyknete a než získáte při jeho přípravě ten správný grif, ale věřte tomu, že této zdravé pochoutce přijdete na chuť!

Zdroj foto:

http://www.publicdomainpictures.net/view-image.php?image=46019&picture=kapucino-kavu

          
Zaujal vás tento článek a chcete jej doporučit?
Vzkaz:
  + odkaz na článek
na
e-mail:
 
 
Máte-li potíže s přihlašováním...
Zapomněl(a) jsem heslo, ale mám ověřenou e-mailovou adresu...

Pro kůži

RSS
RSS
Venušanka v číslech:
• 5 757 dnů v provozu
• 4 930 článků
• 1 512 soutěží


Copyright © Venušanka od roku 2006 – magazín pro ženy, všechna práva vyhrazena



Dnes je 08.12.2021 a svátek má Květoslava