Plněné žampionové kloboučky
Vanda Švehlová
9. 5. 2022
9. 5. 2022
Máte-li rádi houby, zkuste plněné žampionové kloboučky. Je to výborné jídlo, pikantní a přitom jednoduché na přípravu.
Pro čtyřčlennou rodinu potřebujeme:
12 velkých čerstvých žampionů, 5 dkg šunky či uzeného masa, stejné množství strouhaného sýra, 3 vejce, petrželovou nať, pepř, sůl
Žampiony opláchneme pod tekoucí vodou. Nožičky odřízneme a jemně nakrájíme spolu s petrželovou natí a šunkou. Přidáme vejce a nastrouhaný sýr, osolíme a opepříme. Kloboučky naplníme vzniklou směsí a dáme zapéci. Podáváme s tmavým chlebem, ale i s americkými bramborami. Výborně se k tomu hodí rajčatový salát, kdy rajská jablka nakrájíme na kousky, přidáme nadrobno nasekanou cibuli a připravíme zálivku z vody, oleje a italské kořenící směsi (lze ale zalít jakoukoli jinou zálivkou).
Pro čtyřčlennou rodinu potřebujeme:
12 velkých čerstvých žampionů, 5 dkg šunky či uzeného masa, stejné množství strouhaného sýra, 3 vejce, petrželovou nať, pepř, sůl
Žampiony opláchneme pod tekoucí vodou. Nožičky odřízneme a jemně nakrájíme spolu s petrželovou natí a šunkou. Přidáme vejce a nastrouhaný sýr, osolíme a opepříme. Kloboučky naplníme vzniklou směsí a dáme zapéci. Podáváme s tmavým chlebem, ale i s americkými bramborami. Výborně se k tomu hodí rajčatový salát, kdy rajská jablka nakrájíme na kousky, přidáme nadrobno nasekanou cibuli a připravíme zálivku z vody, oleje a italské kořenící směsi (lze ale zalít jakoukoli jinou zálivkou).
Tweet |