Lilek po taliánsku
Vendy
23. 6. 2010
Pochoutka, po které se jenom zapráší! Je to rychlý recept, bezpracný, jídlo je zdravé, prostě jedním slovem vynikající zpestření jídelníčku!
Potřebujeme:
Dáme do pekáčku (na dno dáme trochu oleje, aby se lilek nepřipekl), slupkou dolů. Dužinu lilku posolíme a posypeme oreganem. Zakápneme olivovým olejem a dáme zapéci při 200°C. Po chvíli podlejeme vodou. Cca po 20 minutách poklademe na lilek na plátky nakrájená rajčata, olivy, a nahoru dáme vrstvičku ostřejšího sýra, výborně se hodí Niva nebo balkánský sýr, který předtím nastouháme. Necháme chvilku zapéci a podáváme s bramborem uvařeným ve slupce. Spláchneme dobře vychlazeným pivínkem :-)
Doporučení: když je baklažán velký, stačí pro dospělého polovina, u menších lilků počítejte s jedním kusem pro jednoho strávníka.
Pochutnejte si!
23. 6. 2010

Potřebujeme:
- Lilek (někdo zná jako baklažán)
- česnek
- oregano
- sůl
- olivový olej
- rajčata
- sýr Niva nebo balkánský sýr
- olivy
Dáme do pekáčku (na dno dáme trochu oleje, aby se lilek nepřipekl), slupkou dolů. Dužinu lilku posolíme a posypeme oreganem. Zakápneme olivovým olejem a dáme zapéci při 200°C. Po chvíli podlejeme vodou. Cca po 20 minutách poklademe na lilek na plátky nakrájená rajčata, olivy, a nahoru dáme vrstvičku ostřejšího sýra, výborně se hodí Niva nebo balkánský sýr, který předtím nastouháme. Necháme chvilku zapéci a podáváme s bramborem uvařeným ve slupce. Spláchneme dobře vychlazeným pivínkem :-)
![]() |
Doporučení: když je baklažán velký, stačí pro dospělého polovina, u menších lilků počítejte s jedním kusem pro jednoho strávníka.
Pochutnejte si!
Tweet |