Svět slov

Vyhledávání

Moudrosti do hrsti

Žij vyrovnaně – trochu se uč a trochu přemýšlej a každý den trochu maluj a kresli a tancuj a hraj si a pracuj.
(Robert Fulghum)

Zapékané žampiony

ardnaxela
9. 7. 2009
Zapékané žampionyRecept na zapékané žampiony

Na 15 středně velkých žampionů potřebujete 20 dkg tvrdého sýra, 2 vajíčka, vegetu, sůl, máslo a kmín.

Žampionům vytrhneme nožičku a vydlabeme je pokud je to nutné.

Naskládáme na plech vrškem dolů (nejlépe na pečící papír) a doprostřed dáme kousíček másla, posolíme a okořeníme drceným kmínem, a dáme zapéct tak na 200 stupňů asi tak 15 – 20 minut.

Mezitím si nastrouháme sýr najemno, může být třeba kombinace „normálního“ s uzeným sýrem (dle fantazie), do toho přidáme 2 vajíčka ochutíme vegetou.

Předpečené žampiony tím naplníme (přímo uděláme kopeček) a ještě 15 minut na 170 stupních potrápíme v troubě.

Je to jednoduché a hodně moc dobré :-)

Přeji dobrou chuť !

          
Zaujal vás tento článek a chcete jej doporučit?
Vzkaz:
  + odkaz na článek
na
e-mail:
 
 
Máte-li potíže s přihlašováním...
Zapomněl(a) jsem heslo, ale mám ověřenou e-mailovou adresu...

Pro kůži

RSS
RSS
Venušanka v číslech:
• 5 757 dnů v provozu
• 4 930 článků
• 1 512 soutěží


Copyright © Venušanka od roku 2006 – magazín pro ženy, všechna práva vyhrazena



Dnes je 08.12.2021 a svátek má Květoslava