Svět slov

Vyhledávání

Moudrosti do hrsti

Organizovaný zločin v Americe vynáší přes 40 miliard dolarů ročně – a náklady na kancelářské potřeby jsou naprosto minimální.
(Woody Allen)

Trojbarevné lečo s kůrčičkou

Zuzana
23. 6. 2006
Trojbarevné lečo s kůrčičkouRychlá, dobrá a sytá letní večeře, tak to je lečo se sýrovou kůrčičkou. Receptů je jistě hodně, já vám nabízím náš oblíbený rodinný recept, který jsme vylepšovali tak dlouho, až získal tuto finální podobu.

Co potřebujeme: 1 větší cibuli, 2 stroužky česneku, 6 paprik (silnostěnná žlutá, zelená, červená, ale především letní zelené tenkostěnné papriky), 6 až osm větších rajčat, 35 dkg uzeného masa, 20 dkg sýru eidam vcelku, sůl, kmín, bazalka, saturejka, 2 lžíce kečupu.
Může být i vejce.

Na oleji osmahneme cibulku. Když zesklovatí, přidáme na kousky nakrájené papriky, které jsme předtím zbavili semen. Jakmile paprika pustí šťávu, přidáme na kousky nakrájená rajčata a o chvíli později i na kostičky nakrájené uzené maso. Směs osolíme, přidáme kmín, čerstvou bazalku a saturejku. Nakonec vmícháme jednu lžíci kečupu a kdo chce, může do leča přidat i rozšlehaná vejce a ještě chvíli povaříme. Ať už jsme přidali vejce či nikoli, předtím, než dáme lečo strávníkům na talíř, ho posypemem nadrobno nastrouhaným sýrem, který na horké zeleninové směsi vytvoří křupavou kůrčičku.

Kdo nemá rád uzeniny, může je nahradit sójou, kterou noc předtím nechá marinovat v masoxu.

Jako příloha se hodí topinky, chléb, celozrnné pečivo nebo brambory.
          
Zaujal vás tento článek a chcete jej doporučit?
Vzkaz:
  + odkaz na článek
na
e-mail:
 
 
Máte-li potíže s přihlašováním...
Zapomněl(a) jsem heslo, ale mám ověřenou e-mailovou adresu...

Pro kůži

RSS
RSS
Venušanka v číslech:
• 5 757 dnů v provozu
• 4 930 článků
• 1 512 soutěží


Copyright © Venušanka od roku 2006 – magazín pro ženy, všechna práva vyhrazena



Dnes je 08.12.2021 a svátek má Květoslava