Trojbarevné lečo s kůrčičkou
Zuzana
23. 6. 2006
Rychlá, dobrá a sytá letní večeře, tak to je lečo se sýrovou kůrčičkou. Receptů je jistě hodně, já vám nabízím náš oblíbený rodinný recept, který jsme vylepšovali tak dlouho, až získal tuto finální podobu.
Co potřebujeme: 1 větší cibuli, 2 stroužky česneku, 6 paprik (silnostěnná žlutá, zelená, červená, ale především letní zelené tenkostěnné papriky), 6 až osm větších rajčat, 35 dkg uzeného masa, 20 dkg sýru eidam vcelku, sůl, kmín, bazalka, saturejka, 2 lžíce kečupu.
Může být i vejce.
Na oleji osmahneme cibulku. Když zesklovatí, přidáme na kousky nakrájené papriky, které jsme předtím zbavili semen. Jakmile paprika pustí šťávu, přidáme na kousky nakrájená rajčata a o chvíli později i na kostičky nakrájené uzené maso. Směs osolíme, přidáme kmín, čerstvou bazalku a saturejku. Nakonec vmícháme jednu lžíci kečupu a kdo chce, může do leča přidat i rozšlehaná vejce a ještě chvíli povaříme. Ať už jsme přidali vejce či nikoli, předtím, než dáme lečo strávníkům na talíř, ho posypemem nadrobno nastrouhaným sýrem, který na horké zeleninové směsi vytvoří křupavou kůrčičku.
Kdo nemá rád uzeniny, může je nahradit sójou, kterou noc předtím nechá marinovat v masoxu.
Jako příloha se hodí topinky, chléb, celozrnné pečivo nebo brambory.
23. 6. 2006

Co potřebujeme: 1 větší cibuli, 2 stroužky česneku, 6 paprik (silnostěnná žlutá, zelená, červená, ale především letní zelené tenkostěnné papriky), 6 až osm větších rajčat, 35 dkg uzeného masa, 20 dkg sýru eidam vcelku, sůl, kmín, bazalka, saturejka, 2 lžíce kečupu.
Může být i vejce.
Na oleji osmahneme cibulku. Když zesklovatí, přidáme na kousky nakrájené papriky, které jsme předtím zbavili semen. Jakmile paprika pustí šťávu, přidáme na kousky nakrájená rajčata a o chvíli později i na kostičky nakrájené uzené maso. Směs osolíme, přidáme kmín, čerstvou bazalku a saturejku. Nakonec vmícháme jednu lžíci kečupu a kdo chce, může do leča přidat i rozšlehaná vejce a ještě chvíli povaříme. Ať už jsme přidali vejce či nikoli, předtím, než dáme lečo strávníkům na talíř, ho posypemem nadrobno nastrouhaným sýrem, který na horké zeleninové směsi vytvoří křupavou kůrčičku.
Kdo nemá rád uzeniny, může je nahradit sójou, kterou noc předtím nechá marinovat v masoxu.
Jako příloha se hodí topinky, chléb, celozrnné pečivo nebo brambory.
Tweet |