Pohoštění pro děti i dospělé? Langoše!
Venušanka
9. 6. 2006
9. 6. 2006
Čekáte návštěvu a přemýšlíte, jaké připravit pohoštění. Chtělo by to něco jednoduchého, co zaručeně chutná dětem i dospělým a po čem se takříkajíc zapráší. Pokud se s těmito větami ztotožňujete, udělejte domácí langoše.
Potřebujete: 0,5 kg hladké mouky, 120 ml mléka, půl lžičky sody, půl lžičky soli, dvě menší vejce, dvě lžíce oleje.
Nejprve si udělejte z mléka a droždí kvásek. Do něj přidejte ostatní přísady, pečlivě je promíchejte a nechte vykynout. Z těsta pak oddělujte kousky mokrýma rukama (aby se těsto nelepilo), které vytvarujte do placek. Placky smažte v rozpáleném oleji, olejem nešetřete. Jakmile jsou langoše usmažené, potřete je česnekem, kečupem, posolte (dle chuti) a posypejte vrstvou strouhaného sýra (výborný je třeba eidam). Pokud všechno těsto nezpracujete, můžete si ho uložit do lednice. Bude se hodit příště.
Potřebujete: 0,5 kg hladké mouky, 120 ml mléka, půl lžičky sody, půl lžičky soli, dvě menší vejce, dvě lžíce oleje.
Nejprve si udělejte z mléka a droždí kvásek. Do něj přidejte ostatní přísady, pečlivě je promíchejte a nechte vykynout. Z těsta pak oddělujte kousky mokrýma rukama (aby se těsto nelepilo), které vytvarujte do placek. Placky smažte v rozpáleném oleji, olejem nešetřete. Jakmile jsou langoše usmažené, potřete je česnekem, kečupem, posolte (dle chuti) a posypejte vrstvou strouhaného sýra (výborný je třeba eidam). Pokud všechno těsto nezpracujete, můžete si ho uložit do lednice. Bude se hodit příště.
Tweet |