Langoše
Ivana Tichá
17. 7. 2012
LANGOŠE I.
Suroviny:
- 500 g hladké mouky
- 1 celé vejce
- 1 sklenka mléka
- 50 g droždí
- 4 středně velké, uvařené, nastrouhané brambory
sůl
Postup:
Z uvedených surovin zpracujeme těsto, které necháme 1/2 hod. nakynout. Pak z něj tvarujeme placky o velikosti pánve a smažíme na tuku po obou stranách.
Podáváme s kečupem a strouhaným sýrem nebo s kečupem a zeleninovou oblohou (sterilovaná řepa, rajčata atd.)
LANGOŠE II. (na delší dobu)
Suroviny:
- 800 g hladké mouky
- 2 celá vejce
- 2 kostky droždí
- 1 zakysaná smetana
- 2 a 1/2 (3) dcl vody
- sůl
Postup:
Zakysanou smetanu smícháme s vodou, droždím vejcem a solí. Tuto směs vlijeme do mouky a klasickým způsobem zpracujeme kynuté těsto.
Necháme asi 1 hodinu nakynout a můžeme z něj ihned smažit langoše nebo těsto můžeme přechovávat v lednici (v míse zabalené v igelitovém sáčku) až 14 dní a usmažit si langoš kdykoli na něj dostaneme chuť :)
Placky smažíme na rozpáleném tuku a podáváme s kečupem, strouhaným sýrem a česnekem.
17. 7. 2012

Suroviny:
- 500 g hladké mouky
- 1 celé vejce
- 1 sklenka mléka
- 50 g droždí
- 4 středně velké, uvařené, nastrouhané brambory
sůl
Postup:
Z uvedených surovin zpracujeme těsto, které necháme 1/2 hod. nakynout. Pak z něj tvarujeme placky o velikosti pánve a smažíme na tuku po obou stranách.
Podáváme s kečupem a strouhaným sýrem nebo s kečupem a zeleninovou oblohou (sterilovaná řepa, rajčata atd.)
LANGOŠE II. (na delší dobu)
Suroviny:
- 800 g hladké mouky
- 2 celá vejce
- 2 kostky droždí
- 1 zakysaná smetana
- 2 a 1/2 (3) dcl vody
- sůl
Postup:
Zakysanou smetanu smícháme s vodou, droždím vejcem a solí. Tuto směs vlijeme do mouky a klasickým způsobem zpracujeme kynuté těsto.
Necháme asi 1 hodinu nakynout a můžeme z něj ihned smažit langoše nebo těsto můžeme přechovávat v lednici (v míse zabalené v igelitovém sáčku) až 14 dní a usmažit si langoš kdykoli na něj dostaneme chuť :)
Placky smažíme na rozpáleném tuku a podáváme s kečupem, strouhaným sýrem a česnekem.
Tweet |