Svět slov

Vyhledávání

Moudrosti do hrsti

Osud je příčinná spojitost věcí.
(Zénón)

Langoše

Ivana Tichá
17. 7. 2012
LangošeLANGOŠE I.

Suroviny:

- 500 g hladké mouky
- 1 celé vejce
- 1 sklenka mléka
- 50 g droždí
- 4 středně velké, uvařené, nastrouhané brambory
sůl

Postup:

Z uvedených surovin zpracujeme těsto, které necháme 1/2 hod. nakynout. Pak z něj tvarujeme placky o velikosti pánve a smažíme na tuku po obou stranách.

Podáváme s kečupem a strouhaným sýrem nebo s kečupem a zeleninovou oblohou (sterilovaná řepa, rajčata atd.)


LANGOŠE II. (na delší dobu)

Suroviny:

- 800 g hladké mouky
- 2 celá vejce
- 2 kostky droždí
- 1 zakysaná smetana
- 2 a 1/2 (3) dcl vody
- sůl

Postup:

Zakysanou smetanu smícháme s vodou, droždím vejcem a solí. Tuto směs vlijeme do mouky a klasickým způsobem zpracujeme kynuté těsto.

Necháme asi 1 hodinu nakynout a můžeme z něj ihned smažit langoše nebo těsto můžeme přechovávat v lednici (v míse zabalené v igelitovém sáčku) až 14 dní a usmažit si langoš kdykoli na něj dostaneme chuť :)

Placky smažíme na rozpáleném tuku a podáváme s kečupem, strouhaným sýrem a česnekem.

          
Zaujal vás tento článek a chcete jej doporučit?
Vzkaz:
  + odkaz na článek
na
e-mail:
 
 
Máte-li potíže s přihlašováním...
Zapomněl(a) jsem heslo, ale mám ověřenou e-mailovou adresu...

Pro kůži

RSS
RSS
Venušanka v číslech:
• 5 757 dnů v provozu
• 4 930 článků
• 1 512 soutěží


Copyright © Venušanka od roku 2006 – magazín pro ženy, všechna práva vyhrazena



Dnes je 08.12.2021 a svátek má Květoslava