Svět slov

Vyhledávání

Moudrosti do hrsti

Když je člověk mladý, tak ho neustále něco rozptyluje.
(Robert Fulghum)

Bramborizza

Ivana Tichá
17. 2. 2008
BramborizzaChcete vyzkoušet dobrotu, která je něčím mezi „bramborákem a pizzou“? Zkuste bramborizzu :-)

Suroviny:

4 středně velké brambory
1 menší cibule
1 rajče
1 menší paprika
1 kyselá okurka
1 vejce
strouhaný sýr
provensálské koření, sůl


Postup:

Brambory nastrouháme na hrubším struhadle a vymačkáme z nich přebytečnou vodu.

Dáme smažit hrubší vrstvu brambor na pánev – posolíme.
Převrátíme na druhou stranu – opět posolíme, poklademe salámem, rajčaty, paprikou, nakrájenou kyselou okurkou, cibulí na kolečka a zalijeme rozmíchaným vejcem, přikryjeme poklicí a necháme smažit.

Až začne vonět a brambory budou zespodu upečené, zasypeme strouhaným sýrem a dochutíme provensálským kořením.

Ještě na chvíli přikryjeme a necháme 1 minutu zapéct sýr.

Podáváme s kečupem a tatarskou omáčkou nebo jen tak.

Do pokrmu lze přidat i další suroviny podle toho, co zrovna máte doma (třeba pár koleček salámu atd.).

Dobrou chuť!

          
Zaujal vás tento článek a chcete jej doporučit?
Vzkaz:
  + odkaz na článek
na
e-mail:
 
 
Máte-li potíže s přihlašováním...
Zapomněl(a) jsem heslo, ale mám ověřenou e-mailovou adresu...

Pro kůži

RSS
RSS
Venušanka v číslech:
• 5 751 den v provozu
• 4 930 článků
• 1 512 soutěží


Copyright © Venušanka od roku 2006 – magazín pro ženy, všechna práva vyhrazena



Dnes je 02.12.2021 a svátek má Blanka