Svět slov

Vyhledávání

Moudrosti do hrsti

Dělá-li soupeř chybu, netřeba ho rušit.
(Napoleon Bonaparte)

Bramborizza

Ivana Tichá
31. 1. 2022
BramborizzaChcete vyzkoušet dobrotu, která je něčím mezi „bramborákem a pizzou“? Zkuste bramborizzu :-)

Suroviny:

4 středně velké brambory
1 menší cibule
1 rajče
1 menší paprika
1 kyselá okurka
1 vejce
strouhaný sýr
provensálské koření, sůl


Postup:

Brambory nastrouháme na hrubším struhadle a vymačkáme z nich přebytečnou vodu.

Dáme smažit hrubší vrstvu brambor na pánev – posolíme.
Převrátíme na druhou stranu – opět posolíme, poklademe salámem, rajčaty, paprikou, nakrájenou kyselou okurkou, cibulí na kolečka a zalijeme rozmíchaným vejcem, přikryjeme poklicí a necháme smažit.

Až začne vonět a brambory budou zespodu upečené, zasypeme strouhaným sýrem a dochutíme provensálským kořením.

Ještě na chvíli přikryjeme a necháme 1 minutu zapéct sýr.

Podáváme s kečupem a tatarskou omáčkou nebo jen tak.

Do pokrmu lze přidat i další suroviny podle toho, co zrovna máte doma (třeba pár koleček salámu atd.).

Dobrou chuť!

          
Zaujal vás tento článek a chcete jej doporučit?
Vzkaz:
  + odkaz na článek
na
e-mail:
 
 
Máte-li potíže s přihlašováním...
Zapomněl(a) jsem heslo, ale mám ověřenou e-mailovou adresu...

Pro kůži

RSS
RSS
Venušanka v číslech:
• 5 964 dny v provozu
• 4 936 článků
• 1 512 soutěží


Copyright © Venušanka od roku 2006 – magazín pro ženy, všechna práva vyhrazena



Dnes je 03.07.2022 a svátek má Radomír