Svět slov

Vyhledávání

Moudrosti do hrsti

Miluj své nepřátele, protože ti připomínají tvé chyby.
(Benjamin Franklin)

Rychlá dobrota? Porridge neboli...

Ivana Lochmanová
17. 5. 2006
Rychlá dobrota? Porridge neboli...Přemýšlíte ráno marně s pohledem do otevřené lednice, co si dáte k snídani? Co takhle zkusit ovesnou kaši, které Angličané říkají porridge? Její příprava není složitá, a co víc: snídaně je to zdravá, chutná a především lehko stravitelná.
Takže jak na to? Kromě ovesných vloček potřebujeme půl litru vody, 1/9 litru mléka, cca 100 gramů sušených švestek, meruněk nebo brusinek, dvě menší jablka, 80 g smetany, 50 gramů sekaných lískových oříšků, lžíci medu.
Vločky dáme do lehce osoleného mléka, smíchaného s vodou, a přivedeme k varu. Na mírném ohni povaříme nejméně pět minut. Kaši mícháme, aby se ode dna nepřipálila. Přidáme nastrouhaná jablka, sušené, nadrobno nakrájené ovoce, vmícháme med a dáme do misky. Zalijeme smetanou a posypeme nadrobno nastrouhanými oříšky.
Kdo chce, může si dát místo sušených švestek fíky, datle, meruňky nebo rozinky, jablka lze nahradit banánem a oříšky kokosem nebo mandlemi. Pokud chcete, aby kaše byla opravdu hodně lehká, vynechte smetanu.
Ke kaši se výborně hodí ovocný džus nebo ovocná šťáva, ale můžete si k ní dát třeba mátový čaj nebo banánový koktejl.
Zprvu vám bude možná chvíli trvat, než si na porridge zvyknete a než získáte při jeho přípravě ten správný grif, ale věřte tomu, že této zdravé pochoutce přijdete na chuť!
          
Zaujal vás tento článek a chcete jej doporučit?
Vzkaz:
  + odkaz na článek
na
e-mail:
 
 
Máte-li potíže s přihlašováním...
Zapomněl(a) jsem heslo, ale mám ověřenou e-mailovou adresu...

Pro kůži

RSS
RSS
Venušanka v číslech:
• 5 800 dnů v provozu
• 4 930 článků
• 1 512 soutěží


Copyright © Venušanka od roku 2006 – magazín pro ženy, všechna práva vyhrazena



Dnes je 20.01.2022 a svátek má Ilona