Svět slov

Vyhledávání

Moudrosti do hrsti

Když všichni mluví o nemožnostech, hledej možnosti.
(Tomáš Baťa)

Bramborové taštičky plněné hříbky

Petr Žemlička
2. 7. 2014
Bramborové taštičky plněné hříbkyBRAMBOROVÉ TAŠTIČKY PLNĚNÉ HŘÍBKY podávané s červeným zelím dušeným s červenou řepou

Recept poskytl šéfkuchař hotelu Horizont Pec pod Sněžkou Jiří Švestka.

SUROVINY NA 4 PORCE:

Bramborové těsto
0,21kg vařené brambory
1ks vejce
0,1kg hrubá mouka
sůl
Vařené brambory smícháme s vejcem, moukou a solí. Vytvoříme těsto, které rozválíme a vyrábíme malé taštičky, které plníme směsí z hub.

Houbová směs

0,1kg čerstvé houby
0,1kg žampiony
0,04kg pórek
0,1l smetana
0,06kg sýr eidam
sůl
0,04kg mouka hladká
0,1l olej

Směsí z hub, 1/2 pórku a sýru naplníme taštičky z bramborového těsta, které vaříme ve vroucí osolené vodě cca 10 minut. Ze smetany, žampionů a 2/2 pórku připravíme omáčku, kterou podáváme s taštičkami.

Červené zelí dušené

0,8kg červené zelí
0,06 kg špek
sůl, kmín, ocet dle chuti
0,06l olej
cukr krupice
0,07kg mouka hladká
0,12kg cibule

Zelí očistíme, zbavíme košťálu a nakrájíme na jemné nudličky. Osolíme, přidáme cukr, kmín, ocet a dusíme doměkka. Na pánvi si osmažíme špek nakrájený na kostičky, cibuli a po chvíli zasypeme moukou. Vyrobíme si jíšku, kterou zahustíme zelí a necháme povařit cca 30 minut.
Bramborové taštičky plněné hříbky
Přejeme dobrou chuť!

zdroj foto: hotel Horizont, Pec pod Sněžkou

          
Zaujal vás tento článek a chcete jej doporučit?
Vzkaz:
  + odkaz na článek
na
e-mail:
 
 
Máte-li potíže s přihlašováním...
Zapomněl(a) jsem heslo, ale mám ověřenou e-mailovou adresu...

Pro kůži

RSS
RSS
Venušanka v číslech:
• 5 683 dny v provozu
• 4 928 článků
• 1 512 soutěží


Copyright © Venušanka od roku 2006 – magazín pro ženy, všechna práva vyhrazena



Dnes je 26.09.2021 a svátek má Andrea