Svět slov

Vyhledávání

Moudrosti do hrsti

Člověk, který nikdy nedělá chyby, je člověk, který nikdy nedělá nic.
(Theodore Roosevelt)

Bramborové taštičky plněné hříbky

Petr Žemlička
18. 8. 2022
Bramborové taštičky plněné hříbkyBRAMBOROVÉ TAŠTIČKY PLNĚNÉ HŘÍBKY podávané s červeným zelím dušeným s červenou řepou

Recept poskytl šéfkuchař hotelu Horizont Pec pod Sněžkou Jiří Švestka.

SUROVINY NA 4 PORCE:

Bramborové těsto
0,21kg vařené brambory
1ks vejce
0,1kg hrubá mouka
sůl
Vařené brambory smícháme s vejcem, moukou a solí. Vytvoříme těsto, které rozválíme a vyrábíme malé taštičky, které plníme směsí z hub.

Houbová směs

0,1kg čerstvé houby
0,1kg žampiony
0,04kg pórek
0,1l smetana
0,06kg sýr eidam
sůl
0,04kg mouka hladká
0,1l olej

Směsí z hub, 1/2 pórku a sýru naplníme taštičky z bramborového těsta, které vaříme ve vroucí osolené vodě cca 10 minut. Ze smetany, žampionů a 2/2 pórku připravíme omáčku, kterou podáváme s taštičkami.

Červené zelí dušené

0,8kg červené zelí
0,06 kg špek
sůl, kmín, ocet dle chuti
0,06l olej
cukr krupice
0,07kg mouka hladká
0,12kg cibule

Zelí očistíme, zbavíme košťálu a nakrájíme na jemné nudličky. Osolíme, přidáme cukr, kmín, ocet a dusíme doměkka. Na pánvi si osmažíme špek nakrájený na kostičky, cibuli a po chvíli zasypeme moukou. Vyrobíme si jíšku, kterou zahustíme zelí a necháme povařit cca 30 minut.
Bramborové taštičky plněné hříbky
Přejeme dobrou chuť!

zdroj foto: hotel Horizont, Pec pod Sněžkou

          
Zaujal vás tento článek a chcete jej doporučit?
Vzkaz:
  + odkaz na článek
na
e-mail:
 
 
Máte-li potíže s přihlašováním...
Zapomněl(a) jsem heslo, ale mám ověřenou e-mailovou adresu...

Pro kůži

RSS
RSS
Venušanka v číslech:
• 6 059 dnů v provozu
• 4 938 článků
• 1 512 soutěží


Copyright © Venušanka od roku 2006 – magazín pro ženy, všechna práva vyhrazena



Dnes je 07.10.2022 a svátek má Justýna