Teplý salát z patisonů a jablek
Bertice
4. 6. 2009
4. 6. 2009
Ingredience:
600 g patisonů,50 g uzeného špeku,10 g másla, sůl, pepř,2 lžičky cukru,500 g kyselejších jablek, větší špetka majoránky.
Očištěné a oloupané patisony nakrájíme na 2 cm velké kostky. Slaninu nakrájíme na kostičky, osmahneme na tuku, vložíme na ní patisony. Osolíme, opepříme, přidáme cukr a přikryté pokličkou a na mírním ohni 10 minut bez míchání dusíme.
Je-li třeba, přidáme 2 lžíce vody. Jablka oloupeme, nakrájíme na čtvrtky a vyjmeme z nich jádřince. Čtvrtky jablek ještě jednou překrojíme a přidáme do kastrolu k patisonům. Vše společně 5 minut dusíme. Jablka měla být měkká, nikoliv rozvařená.
Podle chuti dokořeníme solí, pepřem a majoránkou. Podáváme jako teplý salát k drůbeži nebo pečeným vepřovým žebírkům.
600 g patisonů,50 g uzeného špeku,10 g másla, sůl, pepř,2 lžičky cukru,500 g kyselejších jablek, větší špetka majoránky.
Očištěné a oloupané patisony nakrájíme na 2 cm velké kostky. Slaninu nakrájíme na kostičky, osmahneme na tuku, vložíme na ní patisony. Osolíme, opepříme, přidáme cukr a přikryté pokličkou a na mírním ohni 10 minut bez míchání dusíme.
Je-li třeba, přidáme 2 lžíce vody. Jablka oloupeme, nakrájíme na čtvrtky a vyjmeme z nich jádřince. Čtvrtky jablek ještě jednou překrojíme a přidáme do kastrolu k patisonům. Vše společně 5 minut dusíme. Jablka měla být měkká, nikoliv rozvařená.
Podle chuti dokořeníme solí, pepřem a majoránkou. Podáváme jako teplý salát k drůbeži nebo pečeným vepřovým žebírkům.
Tweet |