Svět slov

Vyhledávání

Nejčtenější za rok

Moudrosti do hrsti

Až ti bude v životě nejhůř, otoč se čelem ke slunci a všechny stíny padnou za tebe.
(John Lennon)

Teplý salát z patisonů a jablek

Bertice
4. 6. 2009
Teplý salát z patisonů a jablekIngredience:

600 g patisonů,50 g uzeného špeku,10 g másla, sůl, pepř,2 lžičky cukru,500 g kyselejších jablek, větší špetka majoránky.

Očištěné a oloupané patisony nakrájíme na 2 cm velké kostky. Slaninu nakrájíme na kostičky, osmahneme na tuku, vložíme na ní patisony. Osolíme, opepříme, přidáme cukr a přikryté pokličkou a na mírním ohni 10 minut bez míchání dusíme.

Je-li třeba, přidáme 2 lžíce vody. Jablka oloupeme, nakrájíme na čtvrtky a vyjmeme z nich jádřince. Čtvrtky jablek ještě jednou překrojíme a přidáme do kastrolu k patisonům. Vše společně 5 minut dusíme. Jablka měla být měkká, nikoliv rozvařená.

Podle chuti dokořeníme solí, pepřem a majoránkou. Podáváme jako teplý salát k drůbeži nebo pečeným vepřovým žebírkům.

          
Zaujal vás tento článek a chcete jej doporučit?
Vzkaz:
  + odkaz na článek
na
e-mail:
 
 
Máte-li potíže s přihlašováním...
Zapomněl(a) jsem heslo, ale mám ověřenou e-mailovou adresu...
RSS
RSS
Venušanka v číslech:
• 6 599 dnů v provozu
• 4 940 článků
• 1 512 soutěží


Copyright © Venušanka od roku 2006 – magazín pro ženy, všechna práva vyhrazena



Dnes je 29.03.2024 a svátek má Taťána