Svět slov

My status

Vyhledávání

Nové příspěvky

Boros (18.04. v 20:32)
můj syn nechodí na fušky- na střední škole mají 3x v týdnu dlouhé odpolední vyučování, ale že by snad snědl něco pořádného????ani náhodou, když to není nic sladkého, jde klidně spát o hladu. Hlavně,...
kytička (17.04. v 13:13)
Manžel je dobrý kamarád a přítel. Když není, tak je lepší ho vyměnit za jiný model Já bych toho svého nevyměnila ani za nic na světě, je to bezva parťák a...
kytička (17.04. v 13:12)
Dětičky jsou kouzelný v každém věku ...
dohnalova (15.04. v 00:08)
Bydleli jsme s mojí maminkou v jednopokojovém rozděleném bytě. My obývali obývák, maminka kuchyň, už to bylo hrozné, nikdo neměl soukromí a když se narodil první syn, hrůza! I když byl kluk hodný,...
batmanka (11.04. v 18:08)
Dokud manžel vydělává a chová se k vám hezky tak ho opravdu nevyhazujte Zaslouží si druhou šanci ...
Lolita (11.04. v 13:30)
Mishka (04.04. v 12:42)
Tuhle větu znám víc než dobře :D Už jsem to tu psala, ale dřív jsem bývala taky tzv. věčná dietářka, která nejen, že neustále dokola zkoušela nové diety, ale hlavně neustále dokola oddalovala jejich...
modelka (01.04. v 21:23)
Věřím tomu, že všechno je jak se říká v hlavě. Mozek je využívaný jen z málo procent. Týká se to toho, že doktoři dělali falešné zákroky a pacientům to pomohlo. ...
kytička (01.04. v 21:21)
Recept vypadá náramně, jen na telecí maso mám smůlu. Nedá se koupit všude, budu si muset počkat nebo zkusit hovězí. ...
Mishka (28.03. v 20:40)
Já jsem ještě donedávna (no, zhruba dva roky zpátky) patřila k těm tzv. věčným dietářkám :D Vždycky jsem narazila na nějaký tip, jak zaručené zhubnout, nějakou novou dietu. Zhubla jsem, tak jsem...
janina (22.03. v 18:49)
Poslechla jsem a zaštípla muškáty. Zasadila je před týdnem, a mrchy žloutnou, schnou mi ty spodní listy Zaštipováním to nebude, takhle to je rok co rok, ať je koupím kdekoli. Snad je to...
modelka (12.03. v 13:17)
Nejhorší je noname obuv. Za zdraví si musíme připlatit, nic není zadarmo. Dětem sice nožka roste rychle, ale jednou budeme rádi, že jsme zrovna tady nešetřili. ...
blecha_psi (09.03. v 12:21)
Zatím do puntíku sedí Pro moje znamení i u dětí to tak bude ...
akvamarín (05.03. v 14:28)
Díky za článek, už vím, kde jsme dělali chybu. Zkoušeli jsme boty vsedě a mačkali palec, jestli je tam dost místa. ...
lišanka (26.02. v 17:31)
Já si nemyslím, že by někdo nemohl mít vyřešenou minulost - rozhodně to totiž neznamená, že by ji měl kvůli někomu změnit. Pojem "vyřešená minulost" není nijak neznámý a nikdy mi nepřišlo,...
lišanka (26.02. v 17:24)
Taky mám ten film ráda - a článek je napsaný opravdu výstižně. Člověk by neměl celý život dělat jen to, co se od něj čeká. Asi každý je někdy postaven před důležité životní rozhodnutí a když už se...
mememe (21.02. v 23:11)
Mám ráda ovesnou kaši.Po přečtení článku jsem na ni dostala...
Aggitta (19.02. v 14:04)
Před 2 lety jsem vyrazila s dcerou (anglicky umí) na dovolenou - venkov v Anglii, Oxford, Londýn. Často jsem chodila sama. Během letu do mne nahustila těchto několik frází - dobré dopoledne, dobré...
blecha_psi (17.02. v 12:40)
Asi je to pravda, ale tak je to asi s každou zeleninou, řepa nebude asi jediný druh Jenže když jste v paneláku a nemáte příbuzné nebo zahrádku, tak nezbyde než kupovat zeleninu v krámě. ...
becickova40 (17.02. v 12:21)
ale pozor jakou řepu si kupujete, naši zemědělci totiž velmi přehnojují pole a to spolu s pecticidy asi dost převáží nad zdravostí řepy. Nejlepší, když je možnost si ji vypěstovat na své zahradě ...
TOPlist

Geniální piškot


Parfém Lanvin Eclat D´ArpegeParfém Lanvin Eclat D´Arpege
... a další soutěže...

Šmudlinka
30. 9. 2007
Geniální piškotJak vyrobit vždy výborný, vláčný a pružný piškot? A přitom se vyhnout všem ne zrovna příjemným činnostem jako je šlehání sněhu a žloutků zvlášť? I to vám prozradím.

Správný piškot má mít žlutou barvu, má vonět po vanilce a hlavně se nesmí drolit.

Lehoučký piškot – základní recept

6 vajec
120 g polohrubé mouky
120 g moučkového cukru

Žloutky našleháme s částí cukru do pěny a z bílků uděláme tuhý sníh. Do žloutkové směsi pak vmícháme sníh a po částech prosátou mouku.
Pečeme při teplotě 150-170°C (střední teplota) asi 20-25 minut. Pomalé pečení a nižší teplota zajistí, že se piškot nepotrhá tím, že rychle nabyde.

Že je piškot upečený poznáme podle toho, že okraje těsta odstávají od plechu či formy. Můžeme do něj taky píchnout špejlí – nesmí se lepit.

Tipy:
- část mouky můžeme nahradit škrobovou moučkou, těsto pak bude jemnější, jakoby mechové...

- pokud žloutky utřete ve vodní lázni, budou pak pevnější. Ovšem po zhoustnutí hmoty odsuneme z horké vody a šleháme do vychladnutí.

A speciální tip nakonec:
Nechce se vám točit sníh, třít vajíčka, prosívat mouku? Žádný problém. Připravte si k ruce kuchyňského robota a můžeme začít.

Do mísy vyklepněte celá vajíčka a všechen cukr. Pár minut šlehejte, pak po troškách přidejte polohrubou mouku s necelou polovinou prášku do pečiva. Zašlehejte, lijte na plech a ihned pečte. Od pracně tvořeného piškotu k nerozeznání!


          
Zaujal vás tento článek a chcete jej doporučit?
Vzkaz:
  + odkaz na článek
na
e-mail:
 

Příspěvky k článku

 
Máte-li potíže s přihlašováním...
Zapomněl(a) jsem heslo, ale mám ověřenou e-mailovou adresu...

Redakční zprávy

Přátelé, kdo CHCE ZVÝŠIT SVOJI ŠANCI NA VÝHRU, MŮŽE DENNĚ SOUTĚŽIT - denně lze u každé soutěže vybrat správnou odpověď - ČÍM VÍCE SPRÁVNÝCH ODPOVĚDÍ, TÍM VĚTŠÍ PRAVDĚPODOBNOST VÝHRY!

Metafora

Soutěže

Na dně - 18+
Román pro milovníky erotiky
Dopis z lásky
Něžný, láskyplný vzkaz...
Sprostá holka - 18+
Jiskřivý erotický román
Mazlenky
Originální dárečky za pár korun!
Háčkování - jak na to
Bezva kniha pro začátečníky i pokročilé
Parfém Lanvin Eclat D´Arpege
Okouzlující parfém pro ženy
Magická Praha: QR průvodce
Skvělý průvodce po naší metropoli
Andělské rozmluvy
Velmi něžná kniha o lásce a našem bytí

Na magazínu jsou:

fialka2, Ladas, eva.nolcova
RSS
RSS

 

Venušanka v číslech:
• 2 971 den v provozu
• 4 255 článků
• 1 140 soutěží
• 12 599 uživatelů


Copyright © 2006-2014 Venušanka - magazín pro ženy, všechna práva vyhrazena



Dnes je 24.04.2014 a svátek má Jiří