Vánoční perníčky
Betyna
4. 12. 2006
4. 12. 2006
Pokud chcete vynikající vyzkoušené vánoční perníčky, dovolujeme si vám nabídnout recept. Do redakce nám ho poslala naše čtenářka Betyna, za což jí patří náš velký dík, že vás takhle hýčká… :-) Není zapotřebí příliš mnoho ingrediencí, takže i to by vás mohlo přesvědčit, že stojí za to tento recept vyzkoušet a připravit si na vánoce dobrotu, která přispěje k vaší domácí pohodě.
O úspěchu nelze pochybovat, lákavé fotografie hovoří za vše. Ale dejme už slovo Betyně, která poradí, jak na to:
Na vánoční perníky potřebujeme:
400 g hladké mouky
100 g másla
2 vejce
140 g práškového cukru
2 lžíce rozpuštěného medu
1 kávová lžička jedlé sody
2 lžičky koření do perníku
(1 lžíce rumu + jedna lžíce vody) – nemusí být
Vypracujeme těsto. NEPŘIDÁVÁME med, z medu perníčky tvrdnou!
Potírat vajíčkem před upečením.
Péct na papíře nebo vymazaném plechu.
Jsou hned měkké, nemusí se rozležet.
Dobrou chuť přeje Betyna
O úspěchu nelze pochybovat, lákavé fotografie hovoří za vše. Ale dejme už slovo Betyně, která poradí, jak na to:
Na vánoční perníky potřebujeme:
400 g hladké mouky
100 g másla
2 vejce
140 g práškového cukru
2 lžíce rozpuštěného medu
1 kávová lžička jedlé sody
2 lžičky koření do perníku
(1 lžíce rumu + jedna lžíce vody) – nemusí být
Vypracujeme těsto. NEPŘIDÁVÁME med, z medu perníčky tvrdnou!
Potírat vajíčkem před upečením.
Péct na papíře nebo vymazaném plechu.
Jsou hned měkké, nemusí se rozležet.
Dobrou chuť přeje Betyna
Tweet |